VERSTILDE TIJD

OPENING FOTOTENTOONSTELLING "VERSTILDE TIJD"

ZA 8 APRIL 2017

VAN 16.00 UUR TOT 19.00 UUR

 

Maak kennis met het werk van twee jonge, getalenteerde fotografen: 

Valentino Stakel (NL/ Suriname) en Parastoo Jalili (Iran)

 

Tijdens de opening kunnen de bezoekers genieten van de muzikale klanken van Josue W. Amador

VALENTINO STAKEL

 

"Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. In 1985 was de tijd dat LL Cool J zijn album uitbracht “Radio”. Op de 2de kerst zong ik mijn kreet naar het leven. Ik woon sindsdien in Feijenoord, Rotterdam-Zuid. Vanaf jongs af aan was ik al zoekend naar kennis, een toeschouwer van mens en natuur. Ik ben een autodidactische persoon, alles wat ik heb gedaan in mijn leven is self- taught.

Mijn avontuur om een fotograaf te worden, is een interessante tour.

In de zomer 2015 wou ik oorspronkelijk een camera halen om videoclips te schieten en korte filmpjes( 5 á 7 minuten) te maken. Toen heb ik besloten om bij mediamarkt een Nikon D3200 te kopen. Maar natuurlijk moest ik me eerst op me gemak voelen bij de camera .Dus ik ging buiten foto’s schieten om het natuurlijke gevoel op me te nemen. Elke keer als ik de shutter raakte bloeide de vaardigheid van fotografie in mijn DNA. Het voelde werkelijk aan. Na 2 á 3 weken heb ik mijn eerste gig gedaan nadat ik de camera een beetje heb ondervonden. De naam van de gig is (AFKRotterdam), dat heb ik 4 maanden lang gedaan,vervolgens ben ik mijn eigen weg op gegaan.

Ik dacht dat ik alles had gezien van fotografie en ik zat te denken aan een kort filmpje. Zelf had Ik ook een script geschreven, vervolgens ben ik op google gaan kijken voor gadgets zoals; Licht, statief en nog andere dergelijke spullen.

Ik keek naar een documentaire van The Many Lives of William Klein. Hij heeft mijn wereld op z’n kop gegooid. Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in verschillende legendarische fotografen zoals; Henri Cartier-Bresson, Fan Ho, Saul Leiter en W. Eugene Smith. Ik pauzeerde mijn project en ik ging denken en twijfelen om films te maken in de toekomst of me te verdiepen in fotografie.

In Amsterdam was het geboorte van mijn nieuwe identiteit als een fotograaf en dat was in Juli 2016. Ik ging naar een fotomuseum genaamd (FOAM) ook ben ik gaan kijken naar het werk van Helmut Newton. Ik was een compleet ander persoon toen ik het museum verliet. Vanaf dat moment wist ik wel 100 procent zeker dat ik een straatfotograaf wil zijn."

 

PARASTOO JALILI

 

“Ik ben al jaren met fotografie bezig. Hiervoor heb ik ook een opleiding in Iran gedaan, het land waar ik geboren en getogen ben.

 

Anderhalf jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen en nu ben ik bezig met het leren van de Nederlandse taal.

 

Fotografie speelt een belangrijke rol in mijn leven en zo ook in mijn toekomst. Het brengt me in contact met allerlei mensen en het leert me ook om verder te kijken dan het oog reikt.

 

Soms voel ik me hier alleen, omdat mijn familie in Iran woont.  

Ik droom dan van een lovestory:; iemand ontmoeten en samen oud worden.

 

Mijn doel is om mezelf te ontwikkelen en een beter fotograaf worden.

De foto’s die ik tijdens deze tentoonstelling presenteert zijn zwart/ wit omdat mijn toekomst nog kleur moet krijgen.”