PERSONA - VAN 29 OKT. 2016 TOT 24 NOV. 2016

OPENING 29 OKT. 2016

VAN 16.00 UUR TOT 19.00 UUR

PRETORIALAAN 4B

3072EM ROTTERDAM

DAPHNE BOM

 

Daphne Bom is in 1964 geboren in Kaapstad, waar zij een kunstopleiding heeft genoten. Sinds 1993 woont en werkt zij in Rotterdam. Daphne noemt zichzelf “een materialist”. Haar werk ontstaat uit het experimenteren met materialen om zo eigenzinnige toepassingen te ontsluiten.

 

Momenteel zijn mensen – bekende en onbekende – hoofd thema in haar werk, en pakt ze het liefst een stift, of een kwast vol geladen met Chinese inkt om de eerste streep te trekken. Tekenen is de kunstvorm die uitstekend bij haar past. Elementair, krachtig. Het liefst tekent ze snel, op locatie. Elke keer weer een uitdaging. 

Daphne Bom deelt haar passie voor tekenen graag met anderen. 

Zij is ervan overtuigd dat als je je naam kunt schrijven je ook kunt tekenen. Met een paar basis begrippen weet ze mensen van alle leeftijden hun eigen kunnen te ontdekken. Zij doet dan onder meer door les te geven aan de Volksuniversiteit Rotterdam. 

WILLEM VAN HEST 

 

Willem van Hest is beeldend kunstenaar (schilder, tekenaar en zeefdrukker),  schrijver (dagboeken, brieven, interviews, portretten, artikelen) en sociaal-cultureel ondernemer, geboren en getogen in Rotterdam en nog steeds een enthousiaste Rotterdammer.

 

Zijn onderwerpen zijn:

- de mens: portret en naakt,

- zijn stad Rotterdam,

- bloem- en fruitstillevens,

- reizen.

 

Hij werkt de laatste jaren thematisch, samen met anderen. Zo was een project rond idealisme, transformatie en het sublieme. Kortgeleden over ouderdom en de laatste fase: -leef je uit-. In voorbereiding: -love is all-, over de liefde in al haar vormen.

Vormt met Ron Blom ‘de ontmoeting’: maatschappelijke kunst buiten het atelier, met actieve inbreng van ‘de ander’ met als resultaat grote gezamenlijke (buiten)kunstwerken, films, boeken en tentoonstellingen.

 

Willem van Hest:

'Ik teken en schilder waar ik van hou: van de prachtige vrouwen en mannen om me heen, van de bloemen op mijn balkon, van mijn stad waar ik doorheen fiets,  en van het fruit dat ik eet. En ik probeer mijn leven en de wereld te doorgronden en een beetje beter te maken.'