TENTOONSTELLING "THE LONG AND THE SHORT OF IT" - VAN 1 OKT. TOT 27 OKT. 2016

OPENING TENTOONSTELLING "THE LONG AND THE SHORT OF IT"

 

ZATERDAG 1 OKT. 2016

VAN 16.00 UUR TOT 19.00 UUR

RALF KOKKE

 

"In mijn schilderwerken vertel ik verhalen, waarin ik de spanningen tussen de mens en zijn omgeving en de mens onderling wil weergeven.

Deze verhalen hebben een mix van autobiografische, nostalgische en apocalyptische elementen, die het hedendaagse tijdperk symboliseren.

De thema’s van “The long and the short of it” worden belicht door heldere kleuren, die in tegenstelling tot donkere nuances vrolijke suggesties insinueren. Deze geladenheid zorgen voor een bepaalde bewustwording over groepsdynamica en het geluk en verdriet dat er mee gepaard gaat."

KAROLINA GRENCZYK

 

"Verhalen vertellen zit in mijn bloed en is een belangrijk onderdeel geweest van mijn jeugd. Met een vader die meester verteller is en ooms die er ook wat van konden, hadden ik en mijn zus goede voorbeelden om onze creativiteit te prikkelen.

Bij mij uitte zich dat allereerst in het maken van verhalende tekeningen; een hamster in een geautomatiseerde kooi bijvoorbeeld of een robot die koekjes bakte. Later begon ik ook verhalen te schrijven, die tijdens mijn studie langer en onwerkelijker werden.

Deze verhalen zijn voor mij een uitlaatklep; ze illustreren mijn innerlijk. Daarnaast luister graag naar verhalen van anderen en lees ik veel boeken. Deze vormen voor mij niet direct een vlucht, maar eerder een alternatief op de werkelijkheid, een extra dimensie, een laagje er bovenop. Onbewust zit er daardoor vaak een verhaal in mijn tekeningen. Ze reflecteren wat mij energie geeft: de natuur, vrouwelijkheid, kinderlijke nieuwsgierigheid en dagdromen."