LA REVOLU - ZONDAG 4 FEBRUARI 2018 OM 15.00 UUR

OPENING PROJECT "LA REVOLU"

MARCEL THEODORE ANTHHONY BOSCH (NEDERLAND) & ADOLFO ESTRADA VARGAS (MEXICO)

 

ZONDAG 4 FEBRUARI 2018

VAN 15.00 UUR TOT 18.00 UUR

"LA REVOLU" is een project van Marcel Theodore Anthony Bosch (fotograaf - Nederland) en Adolfo Estrada Vargas (filmmaker - Mexico). Dit project is het resultaat van ervaringen en ontmoetingen tijdens hun reis in Cuba. Wat betekent Cuba en de revolutie voor de Cubaanse mensen?

 

MARCEL THEODORE ANTHONY BOSCH (NEDERLAND)

 

Geboren in Zevenaar, Nl, 1963. Sinds 1986 woont en werkt hij in Rotterdam. Na zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1986-1990), volgde hij 5 jaar fotografie bij Ronald van den Heerik (Hollandse Hoogte).

 

 

Zijn fotografie gaat over intieme beelden van het alledaagse leven,

Marcel fotografeert de wereld om hem heen met alle facetten.

Hij ziet schoonheid in alles, en heeft niet een specifiek onderwerp.

Het leven in zijn algemeenheid is zijn motto.

Hij werkt alleen met licht wat beschikbaar is en Photoshop is niet toegestaan. Wat je ziet, is wat je krijgt. Zijn werk is uitdagend, rauw, romantisch, seksueel beladen en poëtisch. Net zoals hijzelf ook is.

Het werk van Marcel is opgenomen in collecties van de Tweede Kamer/ Staten Generaal, PriceWaterhouse & Coopers, C.B.K. Rotterdam, Europees Gerechtshof van Justitie in Luxemburg, en vele privé collecties.

mtabosch.nl                                                            

www.saatchiart.com/mtabosch

ADOLFO ESTRADA VARGAS (MEXICO)

Adolfo Estrada Vargas is een Mexicaanse filmmaker, woonachtig in Rotterdam.

Hij heeft een eerste graad in Communicatie Wetenchappen van de Universidad Iberoamericana in Mexico City en een Masters-diploma in Documentary Cinema aan de Universitat Autónoma de Barcelona.

Het eind-project van de Masters, De Funció, was een documentaire die een kijkje nam achter de schermen van een begrafenisonderneming, en verschillende prijzen heeft gewonnen.

 

Hij was betrokken bij verschillende fictie documentaire projecten als regiseur, scriptschrijver, assistent –regisseur en cinematograaf.

 

In 2009 werkte hij samen met theatermaakster Marina Bretón in theater en audiovisuele projecten, om hun werkgebied te verbreden. Samen vormden ze het Kunst-collectief Bruggenslaan gewijd aan ‘community art project’.  De Lage Erbrug bioscoop was één van hun projecten. Hierin werden beelden van en over Delfshaven getoond op een brug, terwijl deze open was voor boten.

 

In 2011 regisseerde hij de documentaire ‘Casa da Bôxa’, over de Portugese zangeres Magda Mendes in haar creatieve queste, terug naar haar geboortedorp, op zoek naar inspiratie in haar familie-wortels en haar herinneringen.

 

In 2013 was hij mede-regisseur van de documentaire ‘Agua Carioca Diarios’, samen met architecten studio Ooze. De film gaat over de waterproblemen in Rio de Janeiro en de mogelijke oplossing, door gebruik te maken van de drassige gebieden eromheen, om water schoon te maken en te recyclen.

 

In 2014  reisde hij naar Peru met een nieuw project in gedachten. Hij bracht er 3 maanden door om onderzoek te doen voor een documentaire over het belang van eten in de samenleving , vooral voor de Peruaanse bevolking.

 

In 2016 reisde hij, op uitnodiging van fotograaf Marcel Bosch, naar Havana, Cuba, met de uitdaging een ‘Flits-project’ te maken op het eiland.

Het resultaat van deze reis is ‘La Revolu’. De korte documentaire is een onderdeel van de tentoonstelling die je zo gaat zien.