BREAKING THE WAVES - ZO. 1 MAART 2020 / 15.00 UUR

OPENING TENTOONSTELLING GRIETJE KILLIAN - "BREAKING THE WAVES"

ZONDAG 1 MAART 2020/ 15.00 (T/M 18.00 UUR)

De tentoonstelling bij NIFFO Galerie Recycle Studio van Grietje Killian is een overzichtstentoonstelling van haar werk sinds zij medio 2014 bij Galerie Atelier Herenplaats actief is.

 

In haar tekeningen, schilderijen en collages kan men duidelijk haar handschrift herkennen. Daarbij streeft zij na, met iedere nieuwe volgende creatie, verschillend te werken dan het voorgaande. Haar beelden ontstaan door de kracht van haar intuïtie die uiteindelijk het eindresultaat concreter maakt.

Op de tentoonstelling is werk te zien uit de collectie van Galerie Atelier Herenplaats zowel als uit haar privé collectie.

Haar privé werk ontstaat momenteel mede door haar deelname aan De Kleine Tiki opleiding tot creatief (groeps)coach welke zij in Breda volgt. Door deel te nemen aan deze opleiding ontwikkelt zij zich vanuit een voor haar nieuwe invalshoek. Hoewel zij zich dat niet bewust was, werkt zij al langer vanuit intuïtie.

 

Tegenwoordig krijgt haar intuïtieve manier van werken en leven, de aandacht en verdieping die het nodig bleek te hebben. Opgeleid worden tot (groeps)coach, geeft haar onder andere in haar werk houvast, richting en meer vertrouwen.

Verschillen en verandering zijn belangrijke thema’s voor haar.Net als maatschappelijke- en persoonlijke conditionering haar bezighouden.

En tot slot is één van haar liefhebberijen het uitvogelen van nieuwe mogelijkheden van het toepassen van bestaande materialen. Dat leverde inmiddels een, tot dusverre, onbekende druktechniek op.

 

Grietje Killian is op 05-06-1969 geboren als Margreet Killian in Rotterdam. 

 

Na de middelbare school koos zij ervoor te gaan studeren aan de HBO Lerarenopleiding aan de Kunstacademie in Rotterdam. In de periode had ze een laag beeld van zichzelf en dat resulteerde in twee maal incidentele psychose. Ze moest haar studie tijdelijk stopzetten om aan zichzelf verder te werken. Na de 2x4 maanden opname die daarop volgde, besloot ze op grond van haar ervaring, aan de opleiding ervaringsdeskundige activiteitenbegeleider te beginnen. Rondde dit met goed gevolg af en vond een baan als activiteiten bemiddelaar, binnen het ziekenhuis waar zij opgenomen was geweest. Via deze weg haalde zij haar diploma docent beeldende kunst.

 

Door de jaren heen is ze blijven experimenteren met beeld in allerlei vormen en daardoor krijgt ze meer zelfvertrouwen als kunstenaar.

Sinds medio 2008 kwam ze terecht bij galerie en kunstuitleen “Beeldend Gesproken” in Amsterdam en sinds 2014 is ze actief bij Galerie Atelier “Herenplaats” in Rotterdam, waar ze haar werk kan doorzetten in veilige omgeving. Sinds kort neemt ze deel aan de opleiding de Kleine Tiki in Breda zodat ze in de toekomst als creatieve groeps(coach) zich kan ontwikkelen.