BREAKING THE WAVES - ZO. 1 MAART 2020 / 15.00 UUR

OPENING TENTOONSTELLING GRIETJE KILLIAN - "BREAKING THE WAVES"

ZONDAG 1 MAART 2020/ 15.00 (T/M 18.00 UUR)

Grietje Killian (05-06-1969/ Rotterdam) presenteert “Breaking the waves” - een overzichtstentoonstelling van haar werk sinds zij medio 2014 bij Galerie Atelier Herenplaats actief is.

 

In haar tekeningen, schilderijen en collages kan men duidelijk haar handschrift herkennen. Daarbij streeft zij na, met iedere nieuwe volgende creatie, verschillend te werken dan het voorgaande. Haar beelden ontstaan door de kracht van haar intuïtie die uiteindelijk het eindresultaat concreter maakt.

Verschillen en verandering zijn belangrijke thema’s voor haar.

 

Grietje ervaart de wereld op een hele speciale manier, een wandeling door een museum, winkelen in de stad,

een ontmoeting met een vreemdeling, al deze indrukken worden onbewust verwerkt in haar beeldend werk. Ze legt zich niet vast op 1 bepaalde techniek. Alle materialen en technieken die opkomen worden gebruikt. Een platte tekening krijgt een drie dimensionale lading door het te verdikken om te vouwen uit te knippen, op zijn kop te hangen, kleur te vervangen door foto’s.

 

“My life begins where my comfort zone ends” – Grietje Killian

 

Grietje Killian is op 05-06-1969 geboren als Margreet Killian in Rotterdam. 

 

Na de middelbare school koos zij ervoor te gaan studeren aan de HBO Lerarenopleiding aan de Kunstacademie in Rotterdam. In de periode had ze een laag beeld van zichzelf en dat resulteerde in twee maal incidentele psychose. Ze moest haar studie tijdelijk stopzetten om aan zichzelf verder te werken. Na de 2x4 maanden opname die daarop volgde, besloot ze op grond van haar ervaring, aan de opleiding ervaringsdeskundige activiteitenbegeleider te beginnen. Rondde dit met goed gevolg af en vond een baan als activiteiten bemiddelaar, binnen het ziekenhuis waar zij opgenomen was geweest. Via deze weg haalde zij haar diploma docent beeldende kunst.

 

Door de jaren heen is ze blijven experimenteren met beeld in allerlei vormen en daardoor krijgt ze meer zelfvertrouwen als kunstenaar.

Sinds medio 2008 kwam ze terecht bij galerie en kunstuitleen “Beeldend Gesproken” in Amsterdam en sinds 2014 is ze actief bij Galerie Atelier “Herenplaats” in Rotterdam, waar ze haar werk kan doorzetten in veilige omgeving. Sinds kort neemt ze deel aan de opleiding de Kleine Tiki in Breda zodat ze in de toekomst als creatieve groeps(coach) zich kan ontwikkelen.