DENKBEELD - Negar Kashian

OPENING TENTOONSTELLING "DENKBEELD"

ZA 2 MAART 2019 om 15.30 uur (tot 18.000 uur)

Negar Kashian (Iran)

 

"Door mijn achtergrond, opvoeding en levenservaring kan ik de hedendaagse situatie en gevoelens van onderdrukte vrouwen goed begrijpen. In deze expositie ligt hier dan ook de focus. Zo is er gewerkt in verschillende vlakken. Deze vlakken staan voor het figuurlijke pad, de keuzes en gevoelens die daaruit volgen. Elk pad is niet van te voren bepaald, maar wel bepalend voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo is kwetsbaarheid, verdriet, trots, overwinning en onzekerheid terug te vinden in de werken. Een terugkerend aspect is de referentie naar de appel van Eva en het symbool voor harmonie. Ze spelen een belangrijke rol in haar werken, waarbij ook de gebruikte kleuren de gevoelens ondersteunen. Aan de ene kant zijn de kleuren warm, terwijl ze ook als koud kunnen worden aangezien. Deze symboliek heeft dan ook een belangrijke rol en diepte. Want bepaalde keuzes maken gevoelens los, waardoor ongewild de harmonie met het hedendaagse verloren lijkt te gaan. "

Biografie:

 

Negar Kashian (Iran) heeft grafische vorming en beeldende kunst gestudeerd. Ze is al jaren actief in dit vakgebied -  in Iran was ze een gerenommeerde kunstenares met een eigen kunstgalerie en ook gaf ze les op de kunstacademie.

 

Sinds 2010 woont ze in Nederland. Hier hebben haar kunstwerken – die heel afwisselend zijn qua techniek - een nog diepere betekenis gekregen.

Ze heeft een eigen stijl, waarbij ze verhalen vertelt op canvas en menselijke gevoelens centraal staan. Met haar kunst wil ze anderen bewust maken van het belang om zich te kunnen uiten in de samenleving.