ECHOES FROM THE GUEST HOUSE 

 

 

 

 

De expositie loopt van 23 mei t/m 22 juni.

 

De opening is op zaterdag 23 mei om 16.00u.

Zoë D. Cochia, curator Niffo Galerie en Niki van Strien, tevens beeldend kunstenaar en lid van Stichting B.A.D. geven het openingswoord om 16.30 uur. 

 

Kokkonen maakt beelden en schilderijen om te onderzoeken welke rol het geheugen speelt in de constructie van iemands’ identiteit. Kort geleden heeft ze het maatschappelijk georiënteerde project ‘The Fading Novel Theory’ uitgevoerd waarin herinneringen van dementie patiënten centraal stonden.

 

Schumacher’s werk gaat over de perceptie van ruimtes, gebruikmakend van geabstraheerde vormen toont zij in haar schilderijen de herinnering die ze heeft aan ruimtes waar ze korte of langere tijd heeft doorgebracht. De beelden ontstaan uit herinnering, als nabeelden van het spirituele. 

 

De gezamenlijke expositie onderzoekt de aard van herinnering en geeft het publiek inzicht in hoe beide kunstenaars zich laten beïnvloeden door herinneringen.

 

 

BIO

 

Lisette Schumacher is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Ze is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie richting autonoom in juli 2014. Na haar afstuderen is ze gaan werken in haar studio in Rotterdam-West. Deze studio voelt als haar tweede huis. Ze werkt er in een rustige sfeer op de bovenste verdieping in een rustige buurt met veel licht door de grote ramen aan weerszijden, het gevoel van anonimiteit is belangrijk. Regelmatig gaat ze op pad en bezoekt nieuwe ruimtes en omgevingen. Haar ervaringen verwerkt ze naderhand in schilderijen waarin de ruimte als een nabeeld uit haar herinnering terugkeert. In haar abstracte werken verbeeldt ze het licht in de ruimte.

www.lisetteschumacher.nl

 

Maria Kokkonen is geboren en opgegroeid inTurku, Finland. Kokkonen is in 2011 begonnen aan de Turku kunstacademie richting autonoom. Na het voorjaars uitwisselingsprogramma die ze volgde aan de Willem de Kooning Academie in 2014 besloot ze te blijven en af te studeren aan de Willem de Kooning. Kokkonen zal naar verwachting aftuderen in juli 2015. Ze maakt schilderijen en voorwerpen om te onderzoeken welk onderdeel het geheugen speelt in de constructive van iemands’ identiteit. Ze werkt intuitief, onbewust en stelt zich open op naar materialen waardoor het beeld ontstaat gedurende het maakproces.

www.mariakokkonen.com