TENTOONSTELLING AD FIJNEMAN - 16 jan. 2022 t/m 20 febr. 2022

WELKOM OP 16 JANUARI. TUSSEN 14.00 UUR EN 17.00 UUR BIJ DE START VAN DE TENTOONSTELLING VAN AD FIJNEMAN

 

ELKE ZONDAG OPEN VANAF 23 JAN. T/M 20 FEBR. TUSSEN 14.00 UUR EN 17.00 UUR

U kunt zich aanmelden via zcochia@yahoo.com 

Outsider artist en autodidact Ad Fijneman (66) begon pas te schilderen in 2008.

 

De voormalig vorkheftruckchauffeur werkte samen met Ivo van Leeuwen (illustrator, graficus en schilder) in een wc-rollen magazijn en werd door hem aangespoord om ruim baan te geven aan zijn talent. “Dat was voor mij het begin,” zegt Ad erover. “Het draaide zich helemaal om: mijn werk werd mijn ontspanning en als ik thuiskwam begon ik pas te werken, te schilderen.”

 

Als Ad iets doet, doet hij het goed. Alleen al in het eerste jaar produceerde hij 100 schilderijen, altijd met een rigoureuze focus op vrouwengezichten, in overwegend klare tinten. Soms werkt hij aan vier of vijf doeken tegelijk. Ad heeft longkanker en drie jaar geleden zeiden de doctoren dat hij nog drie weken te leven had, dus hij heeft zichzelf al overleefd, iets waar hij zelf nuchter onder is: “Gelukkig zijn met jezelf, daar heb ik vanuit mijn jeugd naartoe gewerkt. Waarom zou je dan bang zijn?”

 

Het schilderen schenkt hem onverminderd vreugde: “Er ontstaat iets onverwachts, wat je gewoon van tevoren niet weet. Je begint en dan komt er een gezicht uit naar voren.”

 

Openingstijden: zondag 14.00 – 17.00 en op afspraak

 

Contact gegevens Niffo Galerie/ Recycle Studio

 

Zoë Cochia:06-14.24.72.00

Email: zcochia@yahoo.com