TOEN EN NU - VAN 10 MAART 2024 TOT 7 APRIL 2024

Opening tentoonstelling "TOEN EN NU" - NILOE HEDAYAT

 

Zondag 10 maart 2024

Van 14.30 uur tot 17.00 uur 

TOEN EN NU - NILOE HEDAYAT

 

In de tijdloze tentoonstelling “Toen en nu” laat Niloe Hedayat ons - door haar ogen - mensen ontmoeten die haar omringen. Portretten die ze ooit in Iran en later in Nederland getekend heeft.

 

Deze expositie gaat veel verder dan Toen en Nu, het zoekt naar dat wat daartussen zit. Het is de verloren tijd. De blik in onze ogen die door de jaren heen anders lijkt. De spiegel waar we onszelf telkens weer ontmoeten. De spiegel die ons vraagt meer vergevingsgezind te zijn. Meer van onszelf te houden. Meer te begrijpen. 

Op deze reflecterende manier verbindt Niloe haar eigen verhalen met de verhalen van de geportretteerden tot een gezamenlijke narratieve creatie. Nu kijkt ze het publiek terug aan. Nu vraagt ze jullie, haar te zien. En vervolgens geeft ze het narratief weer door aan de volgende. De mensen van galerie Niffo. Jij, die dit nu leest.

Voor andere dagen of voor meer informatie kunt u telefonisch of via de mail een afspraak maken. 06-14247200/ info@niffo.nl/ zcochia@yahoo.com

 

Niloe Hedayat is een Iraanse-Nederlandse kunstenaar, grafisch ontwerper en illustrator. 

Als kind had ze dankzij stimulans van haar ouders een liefde voor kunst ontwikkeld en ze begon  op vroegere leeftijd te tekenen en schilderen. Met haar realistisch gedreven werk geïnspireerd door de natuur en mensen.

 

Kunst in welke vorm dan ook is en blijft haar gepassioneerde zoektocht en het avontuur van haar leven, waarmee ze haar geest met oneindige schoonheid overspoelt en elke keer als herboren terugkeert. 

 

Ze maakt niet alleen portretten, maar ook landschappen, en stilleven behoren tot haar favoriete onderwerpen. Ze werkt met verschillende technieken zoals acryl, aquarel, pastelkrijt, tekenen met houtskool, conté en potlood.