UNDERDOG - GROEPSTENTOONSTELLING

UNDERDOG – een groepstentoonstelling tijdens Art Rotterdam 2015

31 januari t/m 8 februari 2015

Opening: Zaterdag 31 januari 2015 van 15.00 uur tot 18.00 uur

Locatie: Niffo Galerie/Recycle Studio/ Pretorialaan 4 b/ 3072 EM Rotterdam

 

Per definitie is de Underdog degene die naar verwachting een wedstrijd of strijd verliest, de concurrent met de minste kans op een gevecht of een persoon in een minderwaardigheidspositie. En omdat we niet deel uit maken van het gewone circuit van Art Rotterdam, zijn wij de Underdogs.

De tentoonstelling in Pretorialaan 4b is een samenspel van interieurarchitectuur en kunst. De ruimte van de galerie zal een transformatie ondergaan in de vorm van een architectonische ingreep waarbij een "gouden nest" voor de underdog zal worden gemaakt – met muurschilderingen, video-installaties, geluid, textiel-installaties en performances uitgevoerd door een groep kunstenaars in een niet-commerciële omgeving.

Deelnemers: Charlie Koolhaas (NL), Erikjan Roodbol (NL), Eva Visser (NL), Gaspar Libedinsky (AR), Piotrek Swiatkowski (PL/NL), Sigmund de Jong (NL), Vanessa Lamounier de Assis (BR/NL), Ieke Trinks (NL), Y.M.P. (NL), Patrick Healy (IR), senior researcher Delft School of Design, Faculty of Architecture, TU Delft, and titular Professor of inter-disciplinary research F.I.U. (Free International University) Amsterdam.