"MATERNITY" - GUSTAVE NOUEL - VAN 7 MEI TOT 18 MEI 2016

'MATERNITY' = Zwangerschap & Moederschap

 

OPENING 7 MEI 2016

VAN 16.00 UUR TOT 19.00 UUR

 

In de maand mei presenteert NIFFO Galerie in Rotterdam de expositie ‘Maternity’, een reizende interdisciplinaire schilderijenexpositie met muziek, modeshow, presentatie (papieren) sieraden, boekpresentatie en meer. 

Mw. Angela Dambruck van de stichting Jedidjah opent de expositie. 

Stichting Jedidjah is opgericht met als doel een maatschappelijke verantwoording. Ancherly Sterling zal er ook zijn met een groep alleenstaande moeders.

 

Gedurende haar zwangerschap als alleenstaande moeder en ook na de geboorte van haar dochtertje Lilian, was Zuleika Coffie model voor de schilderijen van Gustave Nouel . Deze schilderijen inspireerden Zuleika ook tot het op papier zetten van haar gedachten en persoonlijke beleving van zwangerschap en prille (alleenstaande) moederschap.
Er zijn daarnaast serieuze plannen om een meertalig boek getiteld ‘Maternity’ te publiceren naar aanleiding van dit artistiek samenwerkingsproject tussen twee erkende Arubaanse cultuurdragers.


De universele schilderijenserie ‘Maternity’, geïnspireerd door de zwangerschap van Zuleika Coffie, een Arubaanse model/actrice, vereeuwigd door de bekende Arubaanse kunstenaar Gustave Nouel, is een ode aan zwangerschap/moederliefde en hoopt te kunnen bijdragen aan een artistieke brug tussen Nederland, de Caribische rijksdelen en de rest van de wereld. Dit universeel thema weerspiegelt, direct of indirect, waarden van alle mensen in alle tijden...

Bij de opening op 7 mei a.s. is er een modeshow van (lingerie-)ontwerpster 

Monica L. Daleman uit Hoogeveen Zij zal naast de collectie ‘749 sport’ en ‘MLD luxe kleding’ van haar ‘Be Splendour’ merk, speciaal voor deze expositie ook ‘Caribische inspiratie’ tonen, geïnspireerd door ontwerpen van en in samenwerking met Zuleika.

Milena Vis, Harald Pot, Felicity Nanda Jaiwan Fields, Joyce Banus, Chescahh de Palm, Emely Arnaud en Angelique van Varsseveld modelleren de creaties.

Dit alles onder leiding van modellencoach Zuleika Coffie, ervaren model en actrice. Daarnaast zal van de Curaçaose kunstenares, Margarita Gressmann uit Dordrecht, exclusief handgemaakte (papieren) sieraden gepresenteerd worden.

De Arubaanse kunstschilder Gustave Nouel, met meer dan 200 expositie in binnen- en buitenland op zijn naam, is een specialist in het portretschilderen en heeft veel ervaring met het schetsen van mensen op straat. (Wellicht de echte oorsprong van universele ‘street-art’)

 

De groeiende en rondreizende expositie ‘Maternity’ is van zaterdag 7 mei tot woensdag 18 mei te bezichtigen bij NIFFO Galerie, Pretorialaan 4b, 3072 EM Rotterdam.

 

Meer informatie kunt u krijgen bij galeriehoudster/ curator, mw. Zoë Cochia tel: 010 7505260 of   06 14247200.