OUR ROOTS ARE DARK - VAN 19 MAART TOT 2 APRIL 2023

OPENING TENTOONSTELLING OUR ROOTS ARE DARK - MARIJKE DE POUS 

ZONDAG  19 MAART 2023

14.30 - 17.00 UUR 

Marijke de Pous maakt sculpturale performances, foto’s en tekeningen. Door speelse verkenning en confrontatie tussen het lichaam en haar omgeving brengt Marijke de ambiguïteit en meerduidigheid van onze relatie tot de aarde en onszelf in beeld en ervaring. 

 

In de reeks Our roots are Dark plaatst ze fotografische registratie van performatieve houdingen, takken en gras op gelijke voet met het getekende. Soms wordt de registratie op zich een vorm van tekenen. In andere gevallen dient de foto als ondergrond voor ruige, fysieke tekeningen waarin houtskool, potlood, lichaam en landschap elkaar doordringen. 

 

In de ontmoeting met het getekende en het landschap krijgt het lichaam een nieuw gedaante als 'Earthling'. Een soort aards protest wezen, doordrongen van natuur, emotioneel, krachtig en in opstand.

 

Het zwart in de tekeningen kolkt van emotie, conflict, weerstand en kracht. Het refereert ook naar de letterlijke donkerte in ons lichaam en het ondergrondse. Die donkerte is het onbeheersbare maar ook hoopvolle thuis van de veelheid die we in ons dragen, van dat wat ons voedt, grondt en verbindt.

SCREENING & TALK 

ZONDAG  26 MAART 2023

15.30 - 17.00 UUR

 

FINISSAGE

ZONDAG  2 APRIL 2023

14.30 - 17.00 UUR

Voor andere dagen kunt u telefonisch of via de mail een afspraak maken

Tel: 06-14247200

E-mail: info@niffo.nl