Fototentoonstelling CITY FRAGMENTS - van 3 juli t/m 23 juli 2022

In het project en gelijknamige tentoonstelling ‘City Fragments’ neemt fotograaf Loes van Duijvendijk (NL, 1987) je mee op ontdekkingsreis door Rotterdam-Zuid.

Tijdens stadswandelingen laat ze zich leiden door intuïtie en verwondering, op zoek naar onverwachte en kleurrijke composities waar licht en schaduw, textuur en geometrie samenkomen. De beelden laten haar fascinatie zien voor de esthetiek van het alledaagse, de details in de stedelijke omgeving waar je veelal gewoon aan voorbijgaat. Een schaduw van een boom, een blauwe spiegel, behang van een idyllisch strand met palmbomen of een dichtgemetseld raam.

Vormen, kleuren en structuren die elkaar subtiel ontmoeten worden onderdeel van een nieuwe compositie in ‘City Fragments’.  

 

Loes van Duijvendijk is een fotograaf uit Rotterdam.

Haar poëtische beelden vormen een ode aan de plek waar ze zijn gemaakt; haar portfolio is een viering van het fenomeen ‘stad’ en daagt uit om de stedelijke omgeving met nieuwe ogen te bekijken. Het verlangen een plek visueel te ontdekken, te observeren en te documenteren, ligt aan de basis van haar werk als architectuur- en landschapsfotograaf. Zowel in haar autonome werk, als in het werk in opdracht, laat ze zich leiden door nieuwsgierigheid en intuïtie om tot een visuele uitspraak over een bepaald gebied te komen.