SOUTH EXPLORER 2/ 3 APRIL 2016

Op 2 en 3 april zullen 15 locaties in Rotterdam Zuid de deur voor u openen in de voorjaarseditie van South Explorer. Check regelmatig de website voor het actuele programma.

southexplorer.nl

 

NIFFO GALLERIE/ RECYCLE STUDIO                           

Pretorialaan 4B

3072EM Rotterdam

 

 

2-3 APRIL 2016 van 13.00 uur tot 18.00 uur

TENTOONSTELLING BROKSTUKKEN – JUAN HEINSOHN HUALA

 

“De laatste jaren werk ik veel op basis van hergebruik van materiaal, oude afgedane schilderijen op papier of doek, stukjes krant, inkt, verf, acryl, enz. Alle lijkt over de datum te zijn.

 

Met dit materiaal ga ik zoek naar beelden die weinig hebben van een vrolijk carnaval. Ik geef vooral ruimte aan de vrije expressie en probeer aan beelden te komen op het moment dat ik aan het werk ben. Uit het opgestapelde lage materiaal, inkt, geplakte papier, komen de contouren van de mens uit, ook als brokstukken van een pijnlijke realiteit. Daar ben ik op zoek naar menselijkheid.

 

Ergens heeft Brokstukken een link met het thema van de stad dit jaar: wederopbouw. En met mijn werk met het project Ongekend Bijzonder, het levens verhaal van vluchtelingen, het wederopbouw van hun leven in Nederland, zichtbaar te maken en toe te voegen aan het groot verhaal van de stad."

 

3 APRIL 2016

Concert DOT Quartet “Travelers”, 14.30 uur, entree € 5.

 

DOT Quartet bestaat uit violisten Pablo Rodriguez, Chris Kosides, altvioliste Yanna Pelser en cellist Iván Nogueira. De veelzijdige musici ontmoetten elkaar in 2013 op h

et Codarts conservatorium in Rotterdam. Als klassiek geschoolde strijkers onderzochten ze de mogelijkheden van het strijkkwartet in een ander genre, namelijk de jazz- en volksmuziek.

 

Ze produceren hun eigen muziek, beïnvloed door o.a. muzikale grootheden als Turtle Island Quartet, Duke Ellington en Cole Porter. Het kwartet werkt vaak samen en onlangs ontwikkelde zij in samenwerking met pianist en componist George Kosides een project genaamd ‘Press Start’, waarin een selectie van de beste ‘game-muziek’ gepresenteerd werd.

 

In december waren ze finalist tijdens de Music Matters Award. DOT Quartet nam geen award mee naar huis, maar ontving wel een eervolle vermelding van de jury. Op dit moment bereidt het kwartet zich op voor opnames voor een debuutalbum, dat in 2016 uitgebracht zal worden. In februari 2016 beginnen ze met hun tournee door Spanje en de Canarische Eilanden.