FREEPHONIC EVENING - 8 JULI 2022 VAN 19.00 TOT 21.00

Freephonic is een nieuw improvisatie trio uit Rotterdam en den Haag. Freephonic speelt  frisse en originele improvisaties waar invloeden uit de (free) jazz en experimentele improvisatie in doorklinken. Freephonic creëert een eigen muzikale taal in de geheel vrije dialogen en laten het gehoor deelgenoot worden in hun verhalen.

Bert den Hoed heeft met zelfstudie zijn eigen klanken ontwikkelt in improvisaties geïnspireerd door (free) jazz, moderne en contemporaine klassieke muziek en niet door het naspelen van standaards. Hij weet elementen uit de jazz af te wisselen met speelse frases. Het geheel moet organisch en natuurlijk voelen. Fantasie is belangrijk je moet mensen verleiden mee te gaan in jouw klankwereld en onverwachte zijsprongen laten maken en toch weer terug komen in je verhaal. Bert heeft de kans gehad om met de grondleggers van de Free Jazz Frank Wright en Burton Greene te mogen spelen.

 

Ben Weiss Levi maakt geheel eigen verhalen op zijn tenor sax. Je hoort in zijn spel vele stijlen uit o.a. de free bop, free jazz en de atonale contemporaine muziek beheerst zonder dat ze zijn eigen zeggingskracht overheersen. Na enige jaren aan het Koninklijk Conservatorium  jazz saxofoon te hebben gestudeerd en jaren lang zich intensief met de tonale traditionele jazz bezig gehouden te hebben voelde hij de urgentie om zich los te koppelen van de "academische" muziekbenadering opzoek naar meer vrijheid en naar zijn eigen muziekidentiteit

 

Han van Hulzen heeft zo’n beetje alle muziekstijlen verkent in zijn muzikale leven. Uiteindelijk is hij na zijn jarenlange ervaring in de vrije improvisatie scene de traditionele rol van drums ver ontstegen. In zijn dialoog met de piano en de saxofoon zijn wat betreft alle rollen uitwisselbaar. Als autodidact heeft hij zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld, waarin een zijn veelzijdige achtergrond terug te horen is. Slagwerk als stuwende kracht en een verhaal met gevoel voor detail, verbindend maar ook uitdagend.