TENT 04.09.2014 - 16.11.2014 THE VALUE OF NOTHING

TENT opent op donderdag 4 september de manifestatie The Value of Nothing: een groepstentoonstelling, vijf nieuwe projecten, Fieldwork Residencies en een intensief publiek programma over verschuivingen in het denken over het begrip waarde en economie, en de positie van kunst daarin.

In de nasleep van de globale economische crisis wordt een aantal vragen daarom steeds urgenter: hoe kunnen we naast de gangbare financieel-economische maatstaven tot andere invullingen van het begrip waarde komen? Wat zijn mogelijke andere vormen van economische uitwisseling? En wat betekenen die alternatieven voor de manier waarop waarde zich manifesteert? The Value of Nothing toont kunstenaarspraktijken en projecten die voortvloeien uit, of zich concentreren op, afwijkende economieën, nieuwe waardesystemen en alternatieve werkstrategieën. 

De kunstenaars in The Value of Nothing leggen waarde bloot op plekken waar de reguliere markt aan voorbij gaat, zoals Jeanne van Heeswijk in de Afrikaanderwijk, of laten zien hoe handel in een globale economie ook niet-monetaire culturele uitwisseling betekent zoals het artistieke wisselkantoor van Meschac Gaba. Anderen verdiepen zich in de filosofische gedachte achter de distributie van goederen en tonen de schoonheid daarvan, zoals Remco Torenbosch, of reiken concrete mogelijkheden aan voor het ontwijken van belasting, zoals Paolo Cirio.