ALBUMPRESENTATIE MAAIKE SIEGERIST - 10 SEPT. 2022 VAN 20.00 TOT 21.30

Zangeres en songwriter Maaike Siegerist presenteert haar zonnige nieuwe jazz album, Little Dutch Songbook, in Niffo Galerie/ Recycle Studio op Rotterdam Zuid.

 

Met:

Jonni Slater - keyboard, piano

Pjotr Jurtschenko - saxofoon, fluit

Vincent van Steen - contrabas

 

OVER HET ALBUM

 

Little Dutch Songbook is muzikaal geïnspireerd door de jazz van de 20e eeuw, bekend als het Great American Songbook. 

Maaike's liefde voor jazz begon ooit op gitaarles. Haar leraar was een oudere heer, en sloot elke les af met liedjes uit het Songbook. "De akkoorden zijn zo kleurrijk!" zegt Maaike. "Ik zocht opnames op van artiesten zoals Ella Fitzgerald en Frank Sinatra, en speelde de liedjes live. Toen ik mijn eigen materiaal begon te schrijven, voelde de stijl heel natuurlijk.”

De lead single van het album, So You Think, is een reactie op wat er vanuit de maatschappij van vrouwen verwacht wordt. Blijf jong en mooi, en laat technische zaken aan mannen over. “Ik dacht het niet!” Met een knipoog en een chihuahua. De single werd opgepikt door BBC Radio 6.

Met de release van het album brengt Maaike een groovy ode aan Ella Fitzgerald en Louis Armstrong uit: Ella and Louis. De track werd uitgeroepen tot New Big Sound op BBC Bristol en een week lang elke avond gedraaid.

Andere liedjes op het album hebben reizen als thema. We gaan naar London voor een kijkje in het muzikantenleven daar, naar het Westmeer in de Chinese stad Hangzhou als de lotussen in bloei staan, naar New York als orkaan Sandy toeslaat, en tot slot naar The Old Duke in Bristol, een jazz pub met de geur van cider in de lucht.

 

“The album has a great feel good factor to it with a few latin rhythms, Maaike’s delightful voice, a bit of cheekiness thrown into her outstanding lyrics” – Brian Inglis, Jelli Records

 

“Like everything she puts out, it oozes class and sophistication.” – Neil March, Trust the Doc

 

OVER MAAIKE

 

Maaike Siegerist is een Nederlandse zangeres, songwriter en producer die in het Engelse Bristol woont. Ze houdt van jazz akkoorden en melodieën, en schrijft verhalende liedjes over reizen, opmerkelijke mensen, rolpatronen en bedreigde diersoorten.

 

Maaike vertrok in 2014 uit Rotterdam om songwriting te studeren in Bath Spa. Ze voelde zich thuis in de Britse muziekscene, en belandde via Londen in Bristol.

 

Tom Robinson speelde haar liedjes al op BBC Radio 6, en ze won de songwriting competities van Glastonbury FM in 2018 en University of the West of England in 2020.

 

Website: https://maaikesiegerist.com/