POPUP 010 #11 MET A BALLADEER & AGNITA - 25 sept. 2015 - 20.00 uur

Datum: vrijdag 25 september 2015

Aanvang: 20.00 uur

Tickets: €10 (let op: alleen via www.popup010.nl; geen deurverkoop)

Locatie: NIFFO Galerie/ Recycle Studio – Pretorialaan 4B – Rotterdam

 

Meer info: www.popup010.nl / www.nieuwzuid.nl / www.niffo.nl

 

Persbericht PopUp 010 #11

 

PopUp 010 in b(l)oeiende Afrikaanderwijk

Rotterdams pop-up poppodium in galerie/recycle studio NIFFO met semi-akoestische optredens van a balladeer en Agnita

 

Op vrijdag 25 september a.s. vindt de 11e editie van PopUp 010 plaats in galerie/recycle studio NIFFO ‘op Zuid’. Het eerste en enige pop-up poppodium van Rotterdam strijkt neer in de b(l)oeiende Afrikaanderwijk op de vooravond van ECHT OPEN straatfestival waarmee het vernieuwde en her ontwikkelde (winkel)gebied rondom het Afrikaanderplein op de kaart wordt gezet.

Tijdens PopUp 010 op vrijdag 25 september a.s. treden twee acts op: a balladeer (bekend van de hit Swim With Sam) en het Rotterdamse talent Agnita.

Kaarten voor PopUp 010 zijn alleen online te koop a €10 via www.popup010.nl

 

Het echte Rotterdam Zuid


PopUp 010 is altijd op zoek naar onverwachte, onontdekte locaties in de stad, daar waar het borrelt van ideeën en daar waar iets nieuws wordt ondernomen. De wens om in Rotterdam Zuid een editie te organiseren was bij PopUp 010 al langere tijd aanwezig. In het kader van het ECHT OPEN straatfestival werd gezocht naar zo’n locatie. En gevonden.

NIFFO is een galerie en recyclestudio op de Pretorialaan aan het Afrikaanderplein en treffend voorbeeld van het nieuwe lef en maatschappelijk ondernemerschap van dit gebied in Rotterdam Zuid. NIFFO betekent in straattaal ‘neef’ en verwijst naar een familiaire omgeving waar iedereen (uit de wijk) welkom is. Het is een plek waar tentoonstellingen, workshops en educatieve projecten plaatsvinden. En alles met een maatschappelijke functie: het samenbrengen van mensen.

Tijdens het ECHT OPEN straatfestival op zaterdag 26 september a.s. wordt de opknapbeurt van het (winkel)gebied gevierd met een groots straatfeest.

 

Programma PopUp 010


Singer-songwriter a balladeer (Marinus de Goederen) combineert pop met folk en wist bekendheid te krijgen met de single Swim with Sam uit 2006. In het najaar verschijnt zijn nieuwe album en volgt een uitgebreide tournee. Tijdens deze editie van PopUp 010 treedt a Baladeer solo op en bij wijze van try-out zal hij veel nieuw materiaal spelen. En ja, waarschijnlijk komt die Nederpopklassieker ook wel langs.

De Rotterdamse singer-songwriter/producer Agnita (Hoek) zingt elektronische chansons. De ongepolijste beats en haar breekbare zanglijnen doen denken aan moderne elektronische acts als Daughter en Banks. Afgelopen april bracht Agnita haar eerste EP Scream a Monologue uit, een prachtige verzameling van sfeervolle downtempo pop songs met beats en bleeps.

 

PopUp 010 is Rotterdams eerste én enige pop-up poppodium en organiseert tweemaandelijks concerten op onverwachte plekken in de stad.