PANIKÓS/ 28 NOVEMBER 2015

Datum:     28 November - Aanvang: 19:30  

Locatie:    Niffo Galerie/ Recycle Studio

                   Pretorialaan 4B Rotterdam

 

Met: Lorena Briscoe en Teodora Ionescu

 

Wat zou jij opofferen om jezelf te beschermen? Dit is de centrale vraag van het stuk. Paníkos is een cross-disciplinair project van MEDEA73 met elementen van dans, muziek en theater met de focus op mensenrechten en podium invulling. De Paníkos voorstelling is gebaseerd op onderzoek naar de mentale en fysieke grenzen die de status van paniek in de moderne samenleving heeft gekregen.

 

Daarnaast is er actieve participatie van het publiek gedurende de performance. Wanneer het publiek de ruimte betreed, wordt aan een ieder een vraag gesteld die ze duidelijk moeten beantwoorden in een op het midden van het podium geplaatste microfoon. Na dit te hebben gedaan kunnen ze op één van de stoelen in de cirkel plaatsnemen.

 

De structuur van de ruimte waar Paníkos zich afspeelt is rond van vorm, het publiek zit hier omheen. Op deze manier wordt het stuk op een andere manier gepresenteerd en valt het buiten de normale context.

 

In het stuk worden fysieke theatertaal gecombineerd met onconventioneel taal, video, installaties en het gebruik van vernieuwende technologieën; de reden voor deze mixed media is gelegen in de observatie van ons alledaags leven

 

MEDEA73 wordt samengeteld uit medewerkers uit Argentinië̈, Roemenië, Nederland en Duitsland en is sinds 2009 in Voorburg gevestigd.

 

Artistieke adviseur: Alain Pringel

Lichtontwerp: Eda en Menso van Strien

Componist: Krists Auznieks, Stefano Sgarbi

Poster en beelden: Philip Gabriel

Licht en geluid: Menso van Strien/ Jeroen Traanman

Concept en regie: Lorena Briscoe

Dramaturgie: Lorena Briscoe en Claudia Nagaro