SCREENING & TALK - 'ALS DE WAARHEID EEN HEKS WAS...'- 26 MAART 2023

ZONDAG 23 MAART 2023

VAN 15.30 UUR TOT 17.00 UUR

Als onderdeel van de tentoonstelling Our Roots Are Dark, organiseert NIFFO Galerie op 26 Maart een screening van het filosofisch video essay 'Als de waarheid een heks was, kwam ze altijd boven water' (23 min, 2022).

 

Het essay is een samenwerkingsproject van filosoof Tim de Mey, muzikant Saartje van Camp, schrijver Annelies Verbeke, videograaf Stefan de Graaff en beeldend kunstenaar Marijke de Pous.

 

Het video-essay volgt filosoof Tim de Mey in zijn poging om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen, tegen alle waarheidsverval in. Artistieke interventies voeren hem van absolute, doch eenzame zekerheid tot een open integratie in ‘een ander ons’.

 

Het programma bestaat naast de screening uit een inleiding van Tim de Mey, een voordracht uit eigen werk van Annelies Verbeke (o.a. Treinen en kamers en Fixdit) en een live optreden van Saartje van Camp (o.a. Spinvis) in samenspel met een video-performance van Marijke de Pous.

Na afloop gaan de makers graag in gesprek met het publiek rondom de thema’s die aan bod komen in het essay en de rol van kunst in tijden van waarheidsverval.