KOFFIEHANDEL PRETORIA 28 oktober 2015

Verslag/ foto's/ film

door Ryan, Ridge en Griffin


" Vandaag hebben we en bezoek aan Koffiehandel Pretoria gebracht en we hebben een van de eigenaren geïnterviewd.


We vroegen ons af bijvoorbeeld hoe ze op het idee zijn gekomen om zich in Pretorialaan te bevestigen.

Het werd ons verteld dat ze meerdere locaties hebben bekeken, maar ze waren veel te duur. Het heeft een tijd geduurd totdat ze een geschikte locatie konden vinden.


Koffiehandel Pretoria bevat 3 ruimtes, waarvan een keuken, een chill -ruimte boven en de espressobar beneden. De eigenaren hebben gekozen voor een felle kleur: geel. Eerst waren ze niet eens met elkaar, maar uiteindelijk kwamen zo toch uit, want geel trekt de aandacht en brengt veel licht binnen.

De ruimte is mooi ingericht met oude, gerestaureerde meubels en mooie kunstwerken.


De eigenaar van Koffiehandel Pretoria vertelt enthousiast over zijn werk en het plezier die hij samen met zijn partner heeft om elke dag naar zijn werk te komen. Ze bestaan nu al 4 weken en ze hebben er zin in. Het gaat goed en ze hebben al veel klanten.

Ze hebben geen sponsors, maar ze worden wel geholpen door de bank.

Ze dragen geen uniforms, maar ze moeten wel gepaste kleding dragen.


Twee keer in de week hebben ze een aanbieding zoals vandaag, gebak met koffie. Deze aanbiedingen zijn te krijgen vooral op de marktdagen, woensdag en zaterdag.

Ze krijgen hulp met het produceren van gebakjes door goede vrienden. Het brood komt uit Katendrecht. In de toekomst willen ze ook met andere bedrijven samenwerken.


Tips van Koffiehandel Pretoria


“Stel dat je iets voor jezelf gaat beginnen, dan moet je heel goed weten waar je passie ligt en waar je sterke punten liggen. Vandaar uit moet je kijken wat je wil gaan doen en wat het belangrijk voor je is zonder te denken dat je gelijk rijk gaat worden.”