ERVARING - 5 JAN. 2015

KANSLOZE POGING VOOR KANKERBESTRIJDING EN….JONGEREN/ geschreven door de jongeren van Niffo Galerie/ Recycle Studio

 

“Vandaag hebben wij een opdracht gekregen van Zoë. Wij moesten posters van de Kultuur Koerier proberen in winkels op te hangen. Voordat we langs de winkels gingen hebben we de posters goed bestudeerd en informatie op internet gezocht op de site https://www.danieldenhoedstichting.nl/

 

We vonden het belangrijk om dit te doen omdat kanker een vreselijke ziekte is.

 

Met veel motivatie en moed gingen we de deur uit om de posters op te hangen, we hadden 52 posters bij ons en we zouden bij elke poster een foto maken om te laten zien wat we gedaan hebben.

 

We liepen richting Mediamarkt en toen we eenmaal binnen waren spraken we een van de medewerkers aan. We vroegen of we deze poster mogen ophangen en we legden het ook uit waarom we het belangrijk vonden. 

De medewerkster moest met de directie bellen en snel hoorden we dat het niet mocht. Wij begrepen het niet en vervolgens gingen we toch verder naar de volgende winkels. Ook daar bleekt het snel dat ze er geen interesse in hadden. 

 

We werden raar aangekeken en we kregen het gevoel dat we niet serieus werden genomen.

Onze motivatie begon steeds minder te worden en we gingen Zoë bellen om advies te vragen over deze situatie. Zoë ging ons aanmoedigen en ze vertelde ons hoe we het moesten aanpakken. 

 

We gingen verder het rijtje winkels af bij Beijerlandselaan, maar tevergeefs wou niemand de posters ophangen.

 

Van alle 52 posters mochten we alleen een poster bij Etos ophangen

 

Het was vreemd en pijnlijk om deze situatie mee te maken omdat we wel op positieve reacties gerekend hadden.

Een kansloze poging voor kankerbestrijding, maar ook voor ons…..”